Връзка с нас: 0899 868 818
Категории
НАШИЯТ БЮЛЕТИН

Запишете се в нашият Бюлетин и бъдете в крак с новини, промоции и отстъпки!

Записване / Отписване Вашата поща никога няма да бъде споделяна с трети лица! Вие ще получавате само и единствено информацията, за която сте направили абонамент!

Обратно към природата......

Гарантиран комфорт независимо от природните условия с обувките на Alpina Словения. За трекинг, туризъм, планина, лов и риболов... Изберете най-добрите спрямо качество-цена

Избрахте ли си продукт на  Alpina?
Споделете и Вашето мнение!

sideblock

COOLMAX - Прохладно решение за лятото.  

Тениски, които охлаждат тялото, при това без изпотяване.  Антибактериална защита. Произведени С любов в България! 


 

Тествани при екстремалните условия на Азия - t' над 40 градуса и влажност над 80%.  

А Вие  тествахте ли ги ?

sideblock

Шахматът - най-мъдрата от всички игри на света, още в древността привлича със своите неизчерпаеми възможности за красиви комбинации и невероятни шедьоври, създавани на 64-те полета на шахматната дъска.

"Шах"  идва от персийски и означава император,а думата мат означава мъртъв. Който умъртви противниковия император, той печели играта.
С различните движения на фигурите и с тяхното разположение, играта е отразявала състава и свойствата на тогавашната индийска войска.

През Средновековието и по време на Ренесанса, шахматът е част от културата на аристокрацията; използва се за преподаване на военна стратегия и е наричан „царска игра“.

Ако искате да тренирате ума си,  това е играта за вас.

"С помощта на шаха усвояваме навика да не се обезкуражаваме от спънките в текущите ни дела, навика да се надяваме на благоприятна промяна и навика да упорстваме в търсенето на ресурси. Играта е толкова богата на събития, съществуват толкова различни обрати и внезапни превратности и играчът може толкова често, след продължително обмисляне, да открива начини да се измъкне от непреодолими ситуации, че е добре човек да се бори до край, с надеждата за победа и уповавайки се на собствените си умения, или най-малкото с надеждата за грешка от страна на противника."

 

Табла е една от най-древните игри възникнала в района на днешен Иран. Името на играта произлиза от латинското tabula което означава маса или дъска.

Сама по себе си думата означава "игра назад", може би защото победата до голяма степен зависи от това доколко съперника е изостанал.

Първите писмени правила на таблата са написани през 1743г. от Едмънд Хойл.

Любопитно е , че Крал Ричард Лъвското сърце трябвало да реши как да се справи със слабостта на войската към хазарта. Затова било постановено със закон – никой с чин по-нисък от рицар да не може да играе и залага.

Английският кардинал Уолси заповядал да бъдат изгорени всички дъски за табла. Напук на тази заповед, хората продължили да играят табла, като я правели да изглежда като книга. Сгъваема по средата, на вид дъската на таблата изглеждала точно като затворена книга и можело да се скрие на рафтовете между книгите. :)

 


 

 

Сравни
Покажи :
Сортиране по :