Връзка с нас: 0899 868 818
Категории

COOLMAX - Прохладно решение за лятото.  

Тениски, които охлаждат тялото, при това без изпотяване.  Антибактериална защита. Произведени С любов в България! 


 

Тествани при екстремалните условия на Азия - t' над 40 градуса и влажност над 80%.  

А Вие  тествахте ли ги ?

sideblock

Обратно към природата......

Гарантиран комфорт независимо от природните условия с обувките на Alpina Словения. За трекинг, туризъм, планина, лов и риболов... Изберете най-добрите спрямо качество-цена

Избрахте ли си продукт на  Alpina?
Споделете и Вашето мнение!

sideblock

Изборът на стрела зависи от това каква е силата на лъка, дължината на опъване, вида на лъка и целта за която ще се използва стрелата.

Прието е, че дължината на стрелата трябва да такава че да стърчи минимум 2,5см след поставката на стрелата на лъка, като не надвишава 4см.

1. Дървените стрели имат отлични качества за лов, здравина и еластичност.  Използват предимно от стрелците с инстинктивни лъкове. Оперението им е задължително с естествени пера. Материалът от който се произвеждат е основно кедрово дърво.

Недостатък: Ако не са обработени с тънък слой лак,  се изкривяват от влагата.

2. Стъклопластните стрели се изработват от фибростъкло, но са с по- слаби летателни характеристики поради което се използват основно за деца или начинаещи стрелци.

3. Алуминиевите стрели се изработват от алуминиеви сплави с различни диаметри и твърдост. Подходящи за спортна стрелба предимно в затворени помещения. Подходящи и за лов, но са по-тежки и параболата им е по-голяма.

Недостатък: лесно се изкривяват при вадене от по-твърди мишени

4. Карбоновите стрели се произвеждат предимно от карбон.  Отлични летателни характеристики, не се изкривяват.Подходящи за спорт и лов.

Недостатък: По-крехки са и се чупят

5. Хибридните стрели са основно изработени от алуминий и карбон. Карбона се полага върху тръбичка от алуминиева сплав. Те са с по-малък диаметър, но се запазва твърдостта, здравината и леталените способности, заради по-малкия диаметър.

За спортни цели се използват основно вретеновидни и конусни стрели.

 

 

Сравни
Покажи :
Сортиране по :