Връзка с нас: 0899 868 818
Категории

COOLMAX - Прохладно решение за лятото.  

Тениски, които охлаждат тялото, при това без изпотяване.  Антибактериална защита. Произведени С любов в България! 


 

Тествани при екстремалните условия на Азия - t' над 40 градуса и влажност над 80%.  

А Вие  тествахте ли ги ?

sideblock

Обратно към природата......

Гарантиран комфорт независимо от природните условия с обувките на Alpina Словения. За трекинг, туризъм, планина, лов и риболов... Изберете най-добрите спрямо качество-цена

Избрахте ли си продукт на  Alpina?
Споделете и Вашето мнение!

sideblock

Как да изберем подходящите слънчеви очила за да запазим очите си здрави?

Слънчевите очила трябва да бъдат с наистина качествени стъкла, които реално да предпазват очите от ултравиолетовото излъчване на слънцето. В противен случай зеницата, “излъгана” от очилата, не се свива от светлината и окото получава допълнителна доза излъчване, което постепенно може да доведе до изгаряне на ретината.

Б.Р.Спортните очила с продълговатата форма са удобни за всякакви дейности.

1. UV защита
Радиацията може да причини много проблеми включително и рак. Затова изберете чифт, който има най-малко 95% защита срещу ултравиолатовите А и В лъчи
2. Цветът на стъклата:
Сивите – намаляват интензитета на светлината, който влияе на контраста.
Кафявите – частично увеличават контраста и блокират някои от ултравиолетовите лъчи. Те са подходящи и за ски, и за лов, както и за ежедневието.
Жълтеникавите – подчертават контраста, понеже блокират почти цялата светлина от синия спектър. Ловците на птици и спортистите, които стрелят по мишени в небето ги използват много. Подходящи са и за зимни спортове. Но не са подходящи за шофиране.
Червеникавите/оранжевите – Това са идеалните стъркла за всички зимни спортове. Но се използват само през деня.
Виолетовите – неутрализират зеления цвят. Ако отивате сред природата, по-добре ги оставете у дома.
3. Материалът на стъклата:
Полиеритан -Той е гъвкав, лек, устойчив на удар и има много добра оптична способност.И е по-скъп
Стъкло –  много тежко и лесно се чупи.
Поликарбон – той не е чак толкова устойчив на удар като полиуретана, но е с много по-достъпна цена.
Акрилът - сравнително евтин, но има много по-малка устойчивост и оптична яснота.

Качествените очила са задължително придружени от етикет, върху който е посочен процентът на UVA и UVB излъчванията и дължината на вълните, блокирани от очилата.

Съществуват 5 степени за затъмнение на стъклата – от съвсем светли - пропускащи 80-100% от светлината, които защитават очите от ултравиолетовото излъчване само в облачно време, до съвсем тъмни, които пропускат само 3-8% от светлината.

За градски условия са най-подходящи очилата, които пропускат светлина от 18 до 43%, за продължително и силно слънце – не повече от 18%, но например за планинския курорт през зимата се нуждаете от съвсем тъмни очила, които често са огледални..

Препоръчително: Търсете знак UV 400! Той означава, че в химическия състав на стъклата влизат добавки, които осигуряват именно 100% защита.
По-евтините и некачествени стъкла за слънчеви очила са изработени от пластмаса или минерално стъкло, които пропускат в голяма степен ултравиолетовите лъчи. Те предпазват единствено от ярката видима светлина.

Поляризация: Когато светлината попада под определен ъгъл върху някаква повърхност (вода, сняг, пясък, мокра пътна настилка) тя се разпространява в хоризонтална посока и предизвиква заслепяващи отблясъци. Тези дразнещи окото отблясъци мога да бъдат блокирани само с поляризиращ филтър с високо качество.

*CE - Наличието на маркер CE означава удовлетворяване на изискванията на европейските директиви, а именно 100 % филтриране на електромагнитни лъчи с дължина до 400 nm.

 

Сравни
Покажи :
Сортиране по :